The Bridgerton Chronicle (første dobbeltbind) – Julia Quinn

A N E  C H R O N I C U E M U S E
av Marine Stouppou


Etter å ha sett serien og (forresten) blitt forelsket i den, kunne jeg ikke gå glipp av bøkene! A priori, etter de meningene som jeg har klart å fange opp her og der, enten går det over eller går i stykker. Dermed kan jeg ikke si om min mening er nøytral eller om den har blitt misbrukt av graviditetshormonene, men en ting er sikkert, jeg for min del er absolutt a-do-ré! Og jeg er nå utålmodig etter å lese det andre "dobbeltvolumet" som allerede er i min PAL ("Pile To Read").

I dette første dobbeltbindet følger vi først historien om Daphne, den eldste søsteren, deretter historien om Anthony, den eldste av søsknene. Jeg hadde ikke noe særlig forkjærlighet for ett bind, jeg likte dem begge like.

Atmosfæren i boken er like spennende og fengslende som i Netflix-serien. Vi er fordypet i en helt annen tid enn vår, og i et helt annet land som i disse urolige tider bringer mye glede. Selvsagt dreier hovedplottet seg om kjærlighet, så hvis du ikke er veldig blåblomstret, kan du fort bli lei, men jeg fant ut at det hele fungerer bra . Dette skyldes sannsynligvis de kjære karakterene og forfatterens dynamiske (og vanedannende!) penn.
Bøkene er ganske forskjellige fra serien som av åpenbare grunner (vi snakker om en filmatisering, nei filmatisk copy-paste) tok noen snarveier. Når jeg ser tilbake, tror jeg at jeg foretrekker den litterære versjonen fremfor versjonen av Netflix-serien som er mye mer komplett og sammenhengende, men den er veldig personlig.

Jeg angrer bare én gang; etter å ha sett serien før og nå lest historien med skuespillernes ansikter i tankene. En ting er sikkert, jeg vil ikke la oppfølgeren trekke på PAL-en min særlig lenge, spesielt siden dette neste bindet handler om Benedict og han er en av karakterene jeg har mest lyst til å se. oppdag.

________________________________________________________________________________VURDERING: 4,5/5
Få boken mens du støtter Marine (tilknyttet lenke):
https://amzn.to/3sQXde1